TrailO-preg over O-treffen 2011. |
Av de 20 postene på selve løypa, var hele 8 av dem falske. Margninene var heller ikke så store som vi kanskje er vant med, så noen ble kanskje litt redd for å falske poster etter hvert, men det ble likevel en fair konkurranse. Lars Jakob Waaler vant klart med 22 poeng av 22 mulige denne dagen, og viser således god form. Martin Jullum var to poeng bak på andreplass, mens Geir Myhr Øien tok tredjeplassen, ytterligere et poeng bak. Det bør imidlertid nevnes at Geir viste god sportsånd og unnlot å klippe på post 2 og 3 da han hadde forvillet seg ut på en forbudt sti rett i nærheten av disse postene. Geir hadde altså egentlig bare en feil i løypa.
5. post: En falsk post som kunne løses f.eks. ved å se at linjen markert med rødt skulle gå gjennom ringsentrum. |
Det ble nok også litt ekstra hett i topplokket på løpsleder og pre-o-veteran Alf Stefferud før start idag. Alf hadde ansvaret for tidspostene idag. Før start satt det nemlig noen på en benk mellom standplass for tidspostene og selve skjermene, og veteranen var derfor borte og spurte om disse kunne flytte seg for at sikten skulle bli bedre. Det gjorde de uten noen om og men, og alt var således i sin skjønneste orden. Alf syntes dog det var noe kjent med disse personene. Noen strakser senere gikk det opp for ham at det var det norske kronprinsparet som satt og så på at fremtidens tronearving lekte. Det er ikke hver dag de kongelige er i veien for et pre-o-arrangement.
Tidspostene var av det greie slaget. (Kronprinsparet var ikke til stede da bildet ble tatt...) |
Vi gratulerer spesielt Jan-Erik og Kjell med en meget god konkurranse. Skal vi pirke på noe er det at kvaliteten på printen gjerne skulle vært noen hakk bedre. Vi håper vi det kan arrangeres flere konkurranser i det flotte området rundt Fornebu.
Kart i kartarkivet. Fullstendige resultater blir lagt til i arkivet straks de er på nett.
I morgen venter trolig mer tradisjonell pre-o med norgescup i pre-o integrert i Fet o-lags Huldersprinten.
PS: Trail-O Team Finland stiller til start på nattens Jukolastafett i Finland. Lauri Kontkanen med sølv på de to siste VM-ene i pre-o løper den første etappen på dette laget, mens "mr. topp 6" Antti Rusanen løper den andre etappen. Det skal bli spennende å se hvor godt dette laget klarer seg. Konkurransen kan følges gjennom natten via web-tv. Om våre finske pre-o-venner skulle havne litt bakpå, kan laget følges her.
3 kommentarer:
Ang. 7.post på Fornebu:
I flg. nordiske retningslinjer betyr postbeskrivelsen "skrent, oppe på" at skjermen skal plasseres MIDT oppe på skrenten så nær kanten som mulig. I motsetning til andre postdetaljer der "oppe på" betyr høyeste punkt (sjelden aktuelt i preo) Har vi likevel egne regler i Norge? I tilfelle, når er det blitt opplyst om dette?
Skulle gjerne også ha ønsket en nærmere presisering når det gjelder korrekt skjermplassering ved enslige trær med tydelig høy stamme, men som også kan ha vide sidegreiner som når nesten ned på bakkenivå.
Post 10
På kartet er treobjektet som ble benyttet tegnet som grønn ring, mao enslig tre med kraftig stamme.
I virkeligheten var objektet en sammenfiltring av flere små trær (nærmest et kraftig kjerr). I postbeskrivelsen er benyttet tegnet fo enslig tre med kraftig markert stamme.
Her skulle åpenbart andre tegn vært benyttet i postbeskrivelsen.
Hva var motiveringen for å benytte den postbeskrivelse som ble benyttet? For meg var dette en klar feilpost, selv om jeg er klar over regelen gjeldende lavt hengende greiner. Hadde tegnet for treklynge vært benyttet ville jeg ha godkjent skjermplasseringen.
Hva skal man egentlig styre etter når det ikke er samsvar mellom karttegn, postbeskrivelse og virkelig utseende av et objekt?
mvh
Egil
Ole Arnt: Enig. Denne burde vært strøket. Sirkelen satt dog der B-skjermen satt og da forstod jeg hva som var ment, og at posten var hengt ut etter gamle regler.
Egil: Når kartet og postbeskrivelsen sier at det er et tre, og det i hvert fall i mine øyne ligner veldig mye på et tre (selv om det er meget mulig at stammen egentlig bestod av flere mindre stammer knyttet sammen), så er det såpass mye som tyder på at dette er et tre at det bør tolkes som et tre.
Jeg trodde at reglene var klar på at kanten på treet er der greinene slutter dersom disse går så langt ned at man ikke får en pinne under, og dermed skulle svaret opplagt være A.
Når jeg nå ser i guidelines så kan jeg ikke se at det eksplisitt står noe hvor kanten av et enslig tre er, og jeg blir derfor litt usikker. Har noen kilde på at det for enslige trær er samme regler som for treklynger (og forsåvidt også stein)?
På JK gjaldt kanten av greinene - men da var jo disse tegnet på som hvit/grønt, selv om det ikke skulle ha noe å si når det var treet som var detaljen.
Legg inn en kommentar