mandag 14. mai 2012

Straks klart for EM

Onsdag morgen reiser den norske troppen til Borlänge der de innkvarteres for EM i Falun.


Fot-orientererne starter EM idag kvalifiseringer, mens pre-o-utøverne venter til selveste nasjonaldagen. 17. mai er det altså modell for pre-o-utøverne ved Hälinsberg i Falun, en dag som er viktig både for å se kartkvalitet og ikke minst skjermplasseringer for det kommende mesterskapet.

Fredag er det uoffisielt mesterskap i den kommende VM-øvelsen temp-o. Konkurransen arrangeres fra Lugnet  i Falun og innledes med kvalifisering i 4 ulike heat på morgenen. Her går kun de 5 beste i hvert heat videre til finalen litt senere på dagen. Med kun 3 klynger med 5 oppgaver på hver og 45 sekunder i straffetid er det et nåløye det blir kamp om å smette gjennom. Finalen består av 6 klynger med 5 oppgaver på hver med samme straffesystem. Les Ole-Johans Waalers betraktninger om denne konkurransen på hans blogg

Lørdag braker det virkelige EM løs. Den første av de to dagene, som sammen utgjør resultatlista for EM, går også fra Hälsingberg. Her blir det skikkelig svensk skogsterreng der kurvelsing trolig står i fokus. 

Søndag avsluttes EM med dag 2, denne gangen fra Falu gruva. I gruveområdet er det svært åpent og man skal vel ikke bli forundret om det kommer noen skikkelige avstandsposter her. Denne dagen danner også resultatlista for lagkonkurransen poengsummene til et forhåndsuttatt 3-mannslag fra hver nasjon teller. For å skille ved poenglikhet avslutter disse deltakerne med to ekstra tidsposter.

Søndag kveld blir det premieutdeling og bankett sammen med løperne.

Det blir tvilsomt noe særlig oppdateringer her på bloggen i løpet av uka, men litt tvitring på @preoliten kan man regne med.

Ingen kommentarer: