lørdag 11. august 2012

Pre-o fra Hvalstjern skistadion

Fet O-lag innledet høstsesongen med pre-o konkurranse fra Hvalstjern skistadion. Dette var den 7. konkurransen i årets norgescup.

Løypelegger Kjell Ingvaldsen hadde lagt ei løype på 20 poster innover Kloterudveien, som går sørover fra Hvaltjern skistadion. Store deler av løypa bestod av bedømningsposter, men med innslag av noen kartlesningsposter. Kartet var et utsnitt av Gransdammen, 1:10 000, som var oppforstørret til 1:5000. Dette gjorde at kartet stedvis var litt grovt, noe det kunne være greit å ta høyde for i oppgaveløsningen. Etter målgang var det klart for 3 tidsposter. Ganske mange hadde bom på tidspost i dag, og det var da spesielt den andre tidsposten som skapte problemer for mange.
Tidspostene sett fra tidspoststolen
Vinner av eliteklassen ble Lars Jakob Waaler med 19 poeng og 24 sekunder. Han var den eneste med 19 poeng, mens Ole Arnt Skaaraas var den eneste med 18 poeng, og ble med det nummer 2. Best av de på 17 poeng var Odd Håkensen med 33 sekunder.

A-klassen ble vunnet av Eldrid S. Ask, foran Liv Horntvedt. Det var i dag dessverre ingen deltakere med i B-klassen.
Vinner av A-klassen, Eldrid S. Ask, og Elite-klassen, Lars Jakob Waaler
Kart og resultater er å finne i arkivet.

I morgen fortsetter norgescupen med konkurranse fra Eiksetra i Lier, med Lierbygda O-lag som arrangør.