mandag 5. november 2012

Stig Gerdtman vant Elitserien


Rodhenloppet fylte 50 år i år. 
I helgen ble den siste konkurransen i den svenske Elitserien avholdt som nattkonkurranse og en del av det tradisjonsrike Rodhenloppet i Uppland. Dagen etter arrangerte OK Roslagen det som for de aller fleste blir sesongen siste pre-o-konkurranse.

Etter den forrige konkurransen i Elitserien hadde det virkelig spisset seg til i toppen. Stig Gerdtman hadde tatt over ledelsen, og det var kun Martin Jullum som kunne gå forbi ham med en topplassering.
Post 8-11 skapte hodebry for mange
under Rodhenloppet.
Innspurten av dette årets Elitserien minner forbausende mye om fjorårets innspurt, da ingen av de som kjempet om seieren innfridde. Stig havnet på 15. plass med 4 feil, mens Martin havnet på 12. plass med like mange feil og dermed kunne Stig innkassere sammenlagtseieren. Siden heller ingen av som kunne ta fra Martin andreplassen presterte topp, ble det andreplass på Martin. Tredjeplass gikk til fjorårets vinner av Elitserien, Lennart Wahlgren. På de neste plassene finner vi Robert Jakobsson, Lars Jakob Waaler og Geir Myhr Øien. Selve delkonkurransen ble vunnet av finnen Marko Määttäla som var den eneste med alle rett på den krevende nattkonkurransen. A-cupen ble forøvrig vunnet overlegent av Arne Gustafson, noe han fullbyrdet med å også vinne den siste delkonkurransen.

Post 9-11 bestod krevde
 kartlesing nøyaktig kartlesing
Dagen etter var det som nevnt klart for PreO i Roslagen. Det ble en flott avslutning på sesongen i løyper signert landslagsutøver Jens Andersson. Tett tåke gjorde at en post ble strøket da det varierte stort hvor god sikt man hadde ut ifra når man ankom denne når man ankom posten. I en krevende løype var det også denne dagen kun en person som fikk full pott. Martin Fredholm prikket inn alle postene som den eneste i eliteklassen. Bosse Sandström fulgte opp med andreplass, mens tredjeplassen gikk til Ola Jansson, begge disse med 1 feil hver. Konkurransen viste at det går an å legge rettferdige og utslagsgivende løyper selv uten marginale falske poster og ekstra tette skjermplasseringer.

Kart og resultater fra helgen konkurranser finnes i arkivet.
Endelig stilling i Elitserien og A-cupen finnes her.

Relevante lenker:
Pre-ole om helgens konkurranser: Rodhenloppet og Elitserieavslutning og PreO i Roslagen.
Norsk Orientering: Jullum på andreplass i Eliteseien
Svensk Orientering: Stig Gerdtman höll undan och vann årets Elitserie

Til helgen holder Norsk Pre-o-utvalg allmøte på Skedsmo. Her vil man evaluere sesongen og legge planer for neste sesong.

Ingen kommentarer: