onsdag 16. oktober 2013

Norgescupavslutning i Stavanger

Stavanger orienteringsklubb var arrangør av årets to siste norgescup konkurranser 12-13 oktober 2013. Dessverre var startfeltet en del mindre enn hva arrangøren hadde håpet på, men de som hadde tatt turen til Stavanger denne helgen fikk oppleve et utrolig flott oktobervær med strålende sol, vindstille og et tosifret antall varmegrader.
Flott oktobervær i Rogaland
Lørdagens konkurranse ble avholdt i Ølbergskogen som ligger like ved Stavanger lufthavn, Sola. Kartet var et sprintkart i målestokk 1:4000 med 2,5 meters ekvidistanse og utgitt i 2011, men revidert i 2013. Terrenget var flatt med flere gamle lagerbunkerser, mye stier og veger med god framkommelighet i åpen furuskog med noe undervegetasjon. Løypelegger Knut Terje Ovesen hadde lagt ei løype på 1,3 kilometer med 20 poster, hvor en stor del av postene var bedømmingsposter.

Etter hvert som deltakerne kom i mål viste det seg at den ene etter den andre kom inn med et stort antall feil. Ettersom løpet manglet kontrollør, ble det bestemt at en delegasjon ledet av Jan Erik Haug fikk i oppgave å kontrollere fasiten på noen av postene. Dette førte til at 3 poster ble strøket, mens svaret på 19. posten ble endret fra B til Z, da arrangøren hadde skrevet feil i oppgitt fasit.
Post 4 i eliteklassen var en av postene
som ble strøket (Foto: Stavanger OK)
Vinner av eliteklassen ble Martin Jullum med 17 av 17 mulige poeng etter stryking av 3 poster. Han var ett poeng for Lars Jakob Waaler på andre plass, mens Geir Myhr Øien var ytterligere ett poeng bak på en tredje plass. Konkurransens tidsposter var relativt greie, noe som resultatlista tydelig viser, da alle i eliteklassen hadde korrekt svar på begge tidspostene. A-klassen ble vunnet av Espen Fyhn Nilsen fra Sandnes IL.

På søndag var det klart for årets siste norske pre-o-konkurranse i kystterrenget ved Kvernevik. Været var fortsatt like strålende som dagen i forvegen, og når løypa gikk i et helt åpent terreng bestående av lyng, gressbevokst myrer og berg i dagen ble dette en utrolig flott konkurransedag. Løypa fulgte en flott tilrettelagt turveg. Den 16. posten var rett ved siden av monumentet etter Alexander Kjelland ulykken i 1980.
Post 14-16 søndag

Søndagens løype bestod av 18 poster som innehold en fin miks av kartlesings- og bedømningsposter. Sprintkart fra 2012 var dessverre litt i groveste laget for eksakt linje og avstandsmåling, så her gjaldt det å finne riktig nivå mellom tydelig falske og forventet unøyaktighet i kartet. Av de 18 postene var det post 15 og 16 som hadde lavest treffprosent. På post 15 var myra i virkeligheten noe mindre enn hva som var tegnet på kartet, mens på 16. post hadde søkket en noe annen formasjon, enn hva kartet gav uttrykk for. På vei fra mål tilbake til samlingsplass var det klart for to tidspost oppgaver. Oversiktig terreng og god spredning på de 5 flaggene, gjorde oppgavene greie. Martin Jullum var raskest på tidspost begge dager, med en svartid på kun 3 sekunder begge dager.
Post 14, i bakgrunn sees Alexander Kjelland monumentet
Ingen greide rett svar på alle søndagens 18 oppgaver, men nærmest var Geir Myhr Øien med kun en feil, noe som holdt til seier. Nummer to ble Lars Jakob Waaler med 16 poeng og 4 sekunder. Med kun 4 sekunder på tidspost hadde Lars Jakob god margin ned til Egil Sønsterudbråten som også hadde 16 poeng, men 15 sekunder på tidspost. Egil ble med dette nummer tre 10 sekunder foran Jan Erik Haug som også hadde 16 poeng. Vinner av A-klassen ble Knut Feldmann, Stavanger OK.

En del bilder fra helgens konkurranser er å finne her:
- Norgescupavslutning Stavanger 2013
- Stavanger OK sin hjemmeside
- Pre-Ole

Sluttstillingen i Norgescupen viser at sammenlagtseieren gikk til Martin Jullum (76 poeng), Halden SK, med 2 poengs margin ned til Lars Jakob Waaler (74 poeng), Porsgrunn o-lag. Nummer tre ble Geir Myhr Øien (62 poeng), Tynset IF.
Pallen i Norgescupen ble lik pallen under årets TempO NM
Sammenlagtseieren i A-klassen gikk til Liv Horntvedt (72 poeng), Lia IL. Nummer to ble Thorunn Aamodt Ovesen (66 poeng), Lardal OL. Nummer tre ble Gro Kristin Haug (65 poeng), Østmarka OK.

Kart og resultater fra årets to siste konkurranser er å finne i arkivet.

Selv om den norske pre-o sesong med dette er avsluttet, gir ikke de norske pre-o utøverne helt slipp på årets sesong. Noen reiser til Halmstad den 26.-27. oktober, og noen reiser til Uppland 2.-3. november.

Takk til Stavanger OK for helgens to konkurranser. Vi håper å få komme tilbake til Stavanger på flere pre-o konkurranser.

Ingen kommentarer: