torsdag 10. oktober 2013

Norgescupen avgjøres i Stavanger

Løypelegger Knut Ovesen i helgens
konkurranseterreng.
Foto: Stavanger o-klubb
Til helgen arrangerer Stavanger o-klubb de to siste konkurransene i årets norgescup i pre-o. Dette er første gang Stavanger arrangerer en norgescupkonkurranse i pre-o. I fjor arrangerte de en lokal konkurranse i samarbeid med Arne Ask, som har mange års erfaring med pre-o. I år er leder av pre-o utvalget, Knut Terje Ovesen, som er løypelegger.

Helgens kart og terreng ser meget spennende ut. Begge konkurranser foregår helt ute ved kysten, noe som blir en uvant situasjon for oss østlendinger. Lørdagens konkurranse går rett utenfor Sola lufthavn Stavanger, mens søndagens konkurranse går fra Kvernevika skole. I innbydelsen beskrives de to konkurranseområdene på følgende måte.

Kartutsnitt lørdag
Lørdag:
Ølbergskogen ligger i sørenden av Solastranden er et flatt terreng med sandbunn. Nordenden av kartet dekker sørenden av sandstranden. Resten av området er tidligere militært område med flere lagerbunkerser, med mye veger og stier med god framkommelighet i åpen furuskog. Underlaget er typisk Jærterreng med godt jordsmonn på morene, men mindre stein enn lenger sør på Jæren.Kartutsnitt søndag
Søndag:
Kvernevik er den vestligste bydelen i Stavanger og ligger rett i mot Nordsjøen. Terrenget i vest er helt åpent med lynghei, berg i dagen og myrer med gress. En god turveg går gjennom området. Monumentet etter Alexander Kjelland ulykken står på en høyde nær sjøen. Østre del av kartet er boligområde med mindre grøntområder.
Foran helgens to avgjørende konkurranser skiller det kun 4 poeng mellom Martin Jullum og Lars Jakob Waaler i norgescupen. Disse har en så stor luke ned til nummer 3 ,Widar Taxth Løland, at Widar selv med 2 seiere ikke har muligheten til å ta igjen de to i tet. Dermed står kampen om norgescup tittelen 2013, mellom de to som ble nummer 1 og 2 i europacupen. Kampen om 3. plassen er fortsatt åpen. Det er flere utøvere som har muligheten til å ta den siste pallplassen med to gode konkurranser i Stavanger. Stillingen i norgescupen før de to siste konkurransene finnes her.

A-cupen avsluttes også til helgen, og denne ledes av Liv Horntvedt. Liv er ikke påmeldt helgens konkurranse, og dermed har Gro Kristin Haug og Gerd Yttervik gode muligheter til å gå forbi Liv.

Årets norgescup i temp-o skulle også etter planen ha blitt avgjordt i Stavanger. Nå har denne konkurransen blitt avlyst, og dermed er temp-o-cupen allerede avsluttet. Seieren i gikk til Martin Jullum, Halden SK. Martin innledet TempO-cupen med to 2. plasser, men med seier i de to siste konkurransene sikret han TempO-cup seieren med 2 poeng foran Lars Jakob Waaler, Porsgrunn o-lag. Nummer tre ble Geir Myhr Øien, Tynset IF. Sluttstillingen i temp-o-cupen kan sees her.

Mer info om helgens konkurranser er å finne på Stavanger o-klubb sin hjemmeside. Les også orientering.no sin forhåndsomtale av konkurransene.

Ingen kommentarer: