lørdag 16. november 2013

Sesongavslutning i Sverige

Den norske sesongen ble avsluttet i Stavanger i midten av oktober. I Sverige holdt man ut noen uker til og avsluttet med en flott helg med innlagt Elitseriefinale i Uppland 3. og 4. november.

Vanskelige tidsposter under Sigtunas konkurranse lørdag.
Lørdagens første konkurranse var i regi av Sigtuna OK med Ulf Rask i spissen. Det hele startet med 4 tidsposter som var av den tighte sorten. Det skulle faktisk vise seg at ingen av deltakerne i eliteklassen som greide alle tidspostene. Det forteller vel ganske klart at spesielt en av disse oppgavene var så og si uløselig. Den øvrige løypa gikk i et bynært område med mange fine kartlesingsoppgaver. Etter målgang ble post 4 strøket grunnet en feilplassert skjerm - fair and square, og veldig bra at arrangør stryker posten når feilen innses uten å lage noen problemer ut av det hele. Vant gjorde Lennart Wahlgren foran Marit Wiksell og Stig Gerdtman som var de med best resultat på tidspostene av de 13 deltakerne som hadde alle rett i løypa etter strykningen. Blant disse 13 var også Martin Jullum og Geir Myhr Øien, men med uvanlig svake prestasjoner på tidspostene ble det noe beskjedne resultater på disse.
En av postene under Sigtunas konkurranse lørdag var lagt ved Sankt Pers kirkeruin
På lørdagenskvelden var det klart for tradisjonsrike Rodhennatten. Selv om markeringen av arena på Eventor var plassert om lag 2 mil feilplassert (klar feilpost?), så ordnet det hele seg og alle deltakerne kom seg til start. Nils-Olov Andersson, løypelegger også under O-ringen i august, hadde lagt en løype med utfordringer av forskjellig sort. Vant gjorde Marit Wiksell foran Robert Jackobsson og Stig Gerdtman som var blant de raskeste av de 6 deltakerne som hadde alle rett. Geir Myhr Øien og Lars Jakob Waaler fulgte som de to beste på 7. og 8. plass som de to raskeste med en feil.

Ser du søkket ved skjermen lengst til venstre?
På søndag var det klart for helgens høydepunkt og sesongens siste konkurranse da Björklinge SOK og Jansson-gutta bød på tradisjonsrik Bjørklinge-pre-o (Svært detaljert kart i stor målestokk og svært kort løype) som avslutning på Elitserien. Martin Jullum hadde imidlertid allerede avgjort og vunnet Elitserien sammenlagt i Halmstad den foregående helgen. Janssongutta hadde til tross for noe tidstrøbbel med å få løyper og kart i stand før konkurransen som alltid laget en utmerket kartlesingsløype. Konkurransen gikk i delvis samme område som ble brukt for et år siden, men da man så terrenget fra motsatt side denne gangen hadde ikke dette noen betydning. Det var 8 deltakere som hadde rett på denne konkurransen, og da både Martin Fredholm og Marit Wiksell hadde 12 sekunder på de 3 tidspostene ble det delt seier mellom de to. Stig Gerdtman tok sin tredje tredjeplass i løpet av helga. Widar Taxth Løland, Lars Jakob Waaler og Martin Jullum hadde også alle rett og endte på henholdsvis fjerde, delt femte og 8.plass (sistnevnte med bok på tidspost). A-cupen ble forøvrig vunnet av Björn Karlsson, Rehns BK. Totalstillingen i Elitserien og A-cupen finnes her.
Fort gjort å sovne på tidspost etter en lang pre-o sesong
Kart og resultater fra helgens konkurranse finnes i arkivet.

Vi takker for en fin pre-o-helg. Til helgen møtes de fleste aktive pre-o-utøverne i Norge til allmøte på Skedsmokorset for å diskutere videre diverse momenter med sporten i Norge før man går i konkurransedvale for vinteren.

PS: Restaurant Remo levde absolutt opp til de skyhøye forventningene som Jansson-gutta hadde gitt restauranten.

Ingen kommentarer: