torsdag 5. desember 2019

Årets pre-o-post 2019: Kandidat nr. 1

Nok en gang har vi gleden av å kunne presentere kandidatene til årets norske pre-o-post. Årets pre-o-post ble første gang kåret i 2011, og den gang var det 3. post under Norwegian Spring konkurransen på Fredriksten festning i Halden som gikk av med prisen. I 2019 ble det ikke arrangert noen pre-o konkurranse i Halden, men det ble tilsammen avholdt 11 pre-o konkurranser i Norge, hvor sju av disse var tradisjonelle PreO konkurranser mens det var fire TempO konkurranser. På listen over årets arrangementer er det gledelig å se at vi finner flere nye pre-o arrangører.

Det er kun tradisjonelle PreO poster fra nasjonale konkurranser som inngår i kåringen og ikke tidsposter eller TempO poster/stasjoner. Mer om kåringen kan du lese nederst i artikkelen.

Den første kandidaten til årets norske pre-o-post 2019 er 2. post under PreO konkurransen som Fredrikstad SK arrangerte fra Rødsmyra skole på Kråkerøy den 27. april. Posten var ei nese hvor utøverne hadde to (A-B) alternative skjermer å velge mellom. Med første øyekast kunne det virke som om B-skjermen var den rette, men hvis man jobbet litt mer med posten oppdaget man kanskje at dette ikke var tilfelle...

Arrangement:
Kandidat nr 1: 2. post, Fredrikstad SK PreO 27. april
Dato: 27. april 2019
Arrangør: Fredrikstad SK
Konkurranse: Fredrikstad SK PreO
Klasse: Elite
Løypelegger: Svein Jakobsen
Teknisk delegert: Geir Myhr Øien

Post 2:
Antall skjermer: 2
Rett svar: Z
Riktig svar i %: 61%

Linker:
Resultater
Kart
Løsningskart

Løsningskart kandidat 1


Slik fungerer kåringen av årets pre-o-post:
Dette er den første av i alt 10 poster som vil bli nominert til årets pre-o-post 2019 her på bloggen. Det har i år blitt arrangerte 7 terminfestede nasjonale pre-o-konkurranser i Norge. De nominerte oppgavene er plukket ut på bakgrunn av tips fra bloggens lesere og etter en vurdering foretatt av redaksjonen bak presisjonsorienteringsguttas blogg. Vi vil ikke komme med noen grundig redegjørelser for hvorfor akkurat disse 8 postene er plukket ut, da dette vil kunne påvirke videre vurdering av postene. Kommentarer i kommentarfeltet under er hjertelig velkomne.

Etter at alle de nominerte postene er presentert vil det ble arrangert en avstemming for å avgjøre hvilke 4 poster som våre lesere mener er de beste. En utnevnt jury bestående av 3 medlemmer vil stå for den endelige avgjørelsen av hvilken post som blir årets pre-o-post. Vi kommer nærmere tilbake til juryens sammensetning. Det vil bli presentert en kandidat hver andre dag fra 5. desember til og med 23. desember.

Ingen kommentarer: