torsdag 1. desember 2022

Årets pre-o-post 2022: Kandidat nr. 1

Nok en sesong er over og tiden er kommet til kåringen av årets norske pre-o-post. I år som foregående år vil det fra og med i dag, 1. desember, og frem til jul bli presentert 10 kandidater her på bloggen. Når alle kandidatene er presentert vil leserne få stemme på sine favoritt poster. De tre kandidatene som får flest poeng i avstemningen blir oversendt en jury som kårer den endelige vinneren.

I 2022 ble det i Norge totalt avholdt 9 nasjonale pre-o konkurranser - seks PreO konkurranser og tre TempO konkurranser. Åtte av de ni konkurransene inngikk i Norgescupen som ble vunnet av Martin Aarholt Waaler, Porsgrunn o-lag. Den niende og siste konkurransen var en PreO sprint, en relativt ny øvelse som foreløpig ikke er en offisiell pre-o øvelse.

Kandidat nummer 1 - 2022:

Den første kandidaten til årets norske pre-o-post 2022 er post nr. 3 under Fet o-lags PreO konkurranse 1. oktober. Konkurransen fant sted ved Hvalstjern Skistadion og var årets siste norske pre-o konkurranse. Dessverre var det ikke alt for mange som hadde tatt turen til Fet denne lørdagen, men de som tok turen fikk presentert en fin løype.

Post nummer 3 en type post som ikke har noen tradisjon for å bli nominert i denne kåringen da er krevende å legge en spennende "mellom" oppgave. Denne "mellom trær" oppgaven var et unntak. Førsteinntrykket var at D-skjermen var riktig, men hvis man så litt godt etter så kunne man se at denne skjermen satt et godt stykke for langt bak. Plassering av skjermene på post 2 sammen med skjermplasseringene på post 3 gjorde dette til en spennende oppgave. 

Arrangement:
Kandidat nr. 1: 3. post, Fet Pre-O, 1. oktober
Dato: 1. oktober 2022
Arrangør: Fet o-lag
Konkurranse: Fet Pre-O
Klasse: Elite
Løypelegger: Inge Sandstad Skrondal
Teknisk delegert: Kjell Ingvaldsen

Post 3:
Antall skjermer: 5
Rett svar: Z
Riktig svar i %: 56%

Løsningskart


Slik fungerer kåringen av årets pre-o-post:

Dette er den første av i alt 10 poster som vil bli nominert til årets pre-o-post 2022 her på bloggen. Det har i år blitt arrangerte 6 terminfestede nasjonale PreO-konkurranser i Norge. De nominerte oppgavene er plukket ut på bakgrunn av tips fra et par utøvere som har deltatt på alle de aktuelle konkurransne og etter en vurdering foretatt av redaksjonen bak presisjonsorienteringsguttas blogg. Vi vil ikke komme med noen grundig redegjørelser for hvorfor akkurat disse 10 postene er plukket ut, da dette vil kunne påvirke videre vurdering av postene. Kommentarer i kommentarfeltet under er hjertelig velkomne.

Etter at alle de nominerte postene er presentert vil det ble arrangert en avstemming for å avgjøre hvilke 3 poster som våre lesere mener er de beste. En utnevnt jury bestående av 3 medlemmer vil stå for den endelige avgjørelsen av hvilken post som blir årets pre-o-post. Vi kommer nærmere tilbake til juryens sammensetning. Det vil bli presentert en kandidat hver mandag, torsdag og lørdag fra 1. desember til og med 22. desember.

Ingen kommentarer: